dirham

July 6, 2009 § 2 Comments

kenapa ye.
kalau kita ada utang dgn sesiapa, kita rasa orang tu akan chase kita gila-gila.
walaupun kadang2 amount tu tak sampai 200 dirham ponn, tapi gaya nya dia nak kita bayar URGENT lah amat.

biasa lah adat meniaga ni kan, tak semuanya Cash term.

kenapa ye.
bila orang pulak yang utang ngan kita, SUSAH amat dia nak bayar.
kita pulak yang segan nak mintak sbb dah remind byk kali.

o_O

Advertisements

§ 2 Responses to dirham

  • Dari Hati says:

    wahidon. i tertarik la corak batik kat atas tu.ada nostalgia bila tengok corak batik hijau manja manja camtu..isnaini..pasal tajuk dirham tu..agaknye memang adat transaksi niaga kut..atau maybe bila kita sincere, the other party tend to ambek peloang la..thalasaton…InnAllaha ma`assoobiruun..

  • ery kumagai says:

    *ehem ehem*corok batik tu? ekslusif tuuu…:)psl dirham tu, agoknya tu lah lumroh nye..sabar je la..mace2 peel manusia..terkini pagi ada hamba allah yang "telus" dgn "tulus"nya menuntun RM4.50 sbb katanya ada miscalculation in purchasing last week.*senyum*hamba allah tu tak bersalah. cuma..(dot dot dot)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading dirham at it is TheVeryEry.

meta

%d bloggers like this: