perkara

July 15, 2009 § 7 Comments

hidup tak selalunya seperti dirancang.

khamis malam lepas, Mr K mengadu sakit perut dan sakit belakang.
i tot it’s just normal food poisoning so after tutup kedai at nine, baru bawak dia ke klinik.
tapi kat klinik dia mcm dah tak tahan sgt sakit, almost meraung. cuak jugak.
lepas doc inject painkiller, masih sakit katanya. doc bagi surat, kalau tak okay jugak suruh bawak ke hospital.
so malam tu dalam pukul 11 lebih, bawak dia ke eSJayeMCee.
masuk emergency, ding dong ding dong pkl 2 pagi masuk ward.
doc kata mungkin kidney stone.
again?
bila check dalam rekod, 3 tahun lepas dah kena kes yg sama.
dan dah operation jugak kat hospital yg sama.
adeih.
besoknya…lepas x-ray dan CT scan, confirm kidney stone. doc bg few option. dia pilih nak laser. apa-apa saya setuju je.
operation tu cuma ambik masa sejam. minor.
alhamdulillah yang penting dia dah okay. phew…
pagi sabtu dia dah boleh keluar hospital. (dan siap drive sendiri lagi). hehe

hidup tak selalunya seperti dirancang.

pagi sabtu, dapat sms dari Pembantu Kedai.
dia dapat tawaran sambung belajar di UiTm, notis nak berenti dan dan tu jugak.
*berpeloh kejap*
resignation accepted. ye lah, takkan kita nak halang dia nak sambung belajar kan.
cuma ralat lah sikit bila tiba-tiba takde assistant.

anyway, life must go on.
since that saturday, saya full-time di kedai.
seronok dan puas hati sebenarnya bila kita jaga sendiri, cuma rasanya agak terikat.
aktiviti harian re-scheduled.
sesetengah perkara terpaksa ditangguhkan.

hidup tak selalunya seperti dirancang.

Advertisements

§ 7 Responses to perkara

  • Macam tu lah hidup. Kita hanya boleh merancang Allah yg tentukan. So, Mr sudah ok lah ya. Alhamdulillah.

  • mosh says:

    God is the best planner of all

  • OO says:

    Alhamdulillah masih lagi boleh meneruskan hidup…proses yang berbezalah yang mendewasakan kita!

  • rotidua says:

    Oh… hope he's okay now. Hope you're ok too. But hey, dah save se-staff cost this month. 🙂

  • zan says:

    wahh awak kat sini rupanya!! i'm so ketinggalanlah :Psyukur your hubby is well again. how is your Umar?dah lama tak jumpa/singgah your kedai…

  • Lazydaisy says:

    betul tu, we can only plan but HE knows best.. hope ur hubby is well again

  • ery kumagai says:

    BF,Mr sudah okay. alhamdulillahMosh,sure, indeed.OO,aah. kade2 braso, "tuo doh sikit"*wink*RotiNotti,i'm ok. he's ok. tu ler dlm kepala dh nampak RM yg save sikit. cuma kena berkorban le sikit, takpe lah. maybe tis is better, at least for the time being.Zan,yep here i am.Ummar okay, cuma..sedikit kurus. tht worrying my mom.u busy ke? lama u tak hapdet blog ye.Nisa,betul3. HE knows BEST. Kita sabar & redha, inshaallah ada hikmahnya tu.:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading perkara at it is TheVeryEry.

meta

%d bloggers like this: