apa nak jadi

August 9, 2009 § 8 Comments

astaghfirullah…

i dun understand.
hello, pls tell me. pls explain to tis makcik.
is it LATEST TREND MARK or whtsoever HIP FASHION or maybe it’s accidental?
but apa-apapun, tis makcik memang HYPER TERKEJUT.

you see, mcmana makcik tak terbeliak bila terpandang sorang minah ni pakaian nya amat pelik pada pandangan makcik yang naif ini.

TUDUNG DI KEPALA..
BAJU T-SHIRT AGAK SENDAT short sleeve…
dan..
SELUAR SHORT PARAS PEHA!

now you tell me!
agak2 kalau lembu yang tengok pun mau terbeliak bijik mata.

apakah ini namanya fesyen?

makcik tak paham.
apa dah jadi.
apa nak jadi.

apa-apa pun alasan nya, bagi makcik ianya sungguh HUMILIATING.
sebagai pompuan, malu kita tengok kaum kita mcm tu.
dah la tu, memalukan MUSLIMAH.

note :
makcik tak sempat nk snap gamba. makcik dalam kereta, dan tergamam.
minah trendy tu dok lepak ngan member2 tepi jalan.

Advertisements

§ 8 Responses to apa nak jadi

  • OO says:

    dulu i have a neighbour yang pegi kerja pakai 3-piece suit..kemas! yang tak best, kepala bertudung, tapi skirt dia pendek!kesian sebenarnya orang yang apa tujuan sebenar dia berpakaian..

  • rotidua says:

    isk isk isk tudung betul ke selendang? salah hairstyle tuh kot

  • chaque says:

    Mereka x sedar sbenarnye mereka adalah mangsa fesyen..telah peralat oleh Pereka Bangsa Asing yg Kunun nya seni style lah..lah apelah…ramai pereka fesyen laki2 wat…blakun jdk lembut….wat baju utk pompuan cm x cukup kain…baju laki2 lak tutop abis…tbalek kod…haha…saya membebel…hakhakhak…Yahudi mmg telah berjaya….

  • wnorhaslina says:

    SalamSaya kesian bila tengok orang yg menutup aurat tapi bertelanjang. Doakanlan mohon mereka diberi petunjuk hidayah Allah.

  • kakchik says:

    assalamualaikum.di akhir zaman ini pelbagai gaya pelik menjadi-jadi di kalangan wanita Islam. di tanh air kita ni, kakchik sendiri pun sering juga berbulu mata melihat gaya anak-anak muda terutamanya yang serba tidak kena di sisi agama. semoga Allah beri mereka hidayah dan teguhkan iman kita.

  • ery kumagai says:

    OO,mcm gitu pun ada ye. rasanya ramai yg terikut-ikut dgn fesyen. now tudung is fesyen. so pakai tudung sbb trendy. *gulp*RotiNotti,tudung jenis bawal tu. kaler hitam.hehehe…bad hair day kot ehEncik Chaque,sungguh ber kobar kobar awak bagi pendapat.ye, yahudi mmg telah berjaya.org kita le jgk yg jd pengikut setiaWnorhaslina,salam ukhwah..selalunya bila kita tgk sekeliling kita akan terfikir dan cermin diri kita sendiri kan. semoga Allah tetapkan iman kita dan jauhi perkara yang mungkar. semua org pernah buat silap, harap nya kita tak di panggil menghadapNya di dalam keadaan yang "papa" dan alpa.#p/s (thanks sudi singgah ke blog saya):)KakChik,tu ler. hari2 kat newspaper cerita yg pelik2. we live in sick society.risau bila fikir mcmana la keadaan nnti bila anak2 kita remaja.takut. takut kalau kita tersalah bg bimbingan, plus faktor environment lg. kdg2 tu ibu bapa dah bg bimbingan agama cukup tp bila bercampur ngan kawan2, lain plak jadinya. nauzubillah

  • Dari Hati says:

    salaaam..kalu ikut firasat ambo..tu bukan kategori bertudung, malu nok pakai payung, dia guna kain just utk protect dari sinaran UV..Semuga dia beroleh hidayah sempena bulan yg mulia ni..

  • ery kumagai says:

    Puan Sue,betul betul betul…:)(bersangka baik la kito ni dih)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading apa nak jadi at it is TheVeryEry.

meta

%d bloggers like this: