tahun

December 23, 2010 § 3 Comments

i’m not a good writer. hence i’m not a good blogger. i blog whenever i’m bored…or i’m hyped. heh. (which that latter happens very very rare i guess)

i dun speak good english. neither at writing. and since i’m not good at writing, i just write my mind.

tis time i’ll try to write in bahasa. i speak good bahasa, in kelantan especially. but i always doubt with my writing structure, something not natural when i write, which sounds much better when i speak, of course. hence that explains i’m not a good writer.

here goes:

tahun baru dah dekat. cuma beberapa hari saja lagi. aku (or should i say “saya”) rasa agak teruja. tahun depan rasanya lebih menarik dari tahun ni.
si suami ada beberapa perancangan, hampir kesemuanya bakal bermula pada januari depan. nanti dia lebih sibuk. kesian dia. kadang2 aku saya rasa mcm agak “useless”, sebab aku saya jadi surirumah. saya tahu surirumah juga kerja yg mulia, cuma mungkin kerana saya tidak menjana pendapatan untuk membantu keluarga, saya rasa agak kekurangan. tetapi si suami selalu mengingatkan, saya sedang lakukan kerja yg mulia katanya. jika saya tidak menguruskan rumahtangga dgn baik seperti sekarang, tidak mungkin dia dapat kerja dengan fokus dan tenang. saya rasa bangga juga…hihi. terima kasih si suami, kerana sentiasa memberikan saya kekuatan dan menghargai saya.

šŸ™‚

Advertisements

§ 3 Responses to tahun

  • Puan Sue says:

    surirumah tu kerja mulia..Cuma di mata sesetengah orang jawatan surirumah di anggap komersial sbb tidak menjana pendptn.

    Anggap lah kita sentiasa menjana pahala kerana kita berkhidmat dgn Allah.

  • Puan Sue says:

    opps typing error..di anggap ‘tidak’ komersial sbb tidak menjana pendptn..

    (segala yg baik itu dari Allah semata mata dan yang buruk itu dari kesilapan saya sndiri…)

  • The other day terbaca satu artikel di wall sahabat di FB, Ummu Zidan, artikel berkenaan tanggungjawab isteri di dalam Islam. Mungkin Puan Sue terbaca juga.
    Since then, saya selalu remind diri saya tentang artikel tu, jadi surirumah sebenarnya satu tugas yg mulia, jika kita melakukannya dengan ikhlas demi Allah dan membantu keluarga. Esp mendidik anak sendiri, setiap hari bersama, satu peluang yang sangat berharga sebenarnya. Anak adalah amanah Allah, astaghfirullah…besar tugas kita sebenarnya. Moga kita dapat menjalankan ibadah ini dgn sebaiknya…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading tahun at it is TheVeryEry.

meta

%d bloggers like this: